dinsdag 29 januari 2008

Kleding

Als je voor het eerst een balletles gaat volgen koop je best nog geen balletkleren. Je kan dan op blote voeten dansen. Je draagt het best kledij waarin je goed kan bewegen.

Daaran moet je speciale balletkleren dragen. Op de meeste dansscholen is er een uniform, zo moeten alle meisjes bv. een zwart balletpak, een roze collant en roze balletschoenen dragen. De kledij zit strak om je lichaam. Zo kan de docent goed zien wat je doet. Je houding is heel belangrijk in het klassiek ballet.

Jongens dragen een zwarte aansluitende bloek, een wit T-shirt, witte kousen en zwarte balletschoenen.

Meisjes dragen een balletpak, meestal wit of roze, een roze collant en roze balletschoenen.

Iedereen probeert er zo verzorgd mogelijk uit te zien. Het haar is uit je gezicht en wordt meestal opgestoken in een dots. Bij kort haar kan je het uit je gezicht houden met een haarlint of schuivertjes. Dansen is een stuk moeilijker met haren voor je gezicht.

Was je balletkleren na elke les. Beenwarmers en een kruiselings dichtgeknoopt truitje kan je aan het begin van de les dragen tijdens de opwarming. Bij het dansen draag je nooit sieraden, dat kan gevaarlijk zijn. Een tutu draag je enkel bij voorstellingen.

Geen opmerkingen: